Wykonanie
Inspiracja ze strony Moje Wypieki . Jest tak ciepło, że nie chcę mi się tworzyć jakiegoś zmyślnego tekstu, dlatego bez skrupułów przekopiuję przepis z wyżej wymienionej strony. Deser polecam całym
sercem, jest bajecznie pyszny.Składniki:4 szklanki
truskawek2 łyżeczki drobnego
cukru lub
cukru z
wanilią2 łyżeczki soku z
granatów (zamiast można użyć
octu balsamicznego lub pominąć)2 szklanki
śmietany kremówki (w UK - whipping cream)kilka większych bez
Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić na kawałki, zasypać
cukrem i dodać sok z
granatów, odstawić (sok z
granatów nie jest konieczny, można
truskawki trochę rozgnieść widelcem, by puściły trochę własnego soku).Kremówkę ubić (bez
cukru), do gęstości, nie do sztywności.
Bezy pokruszyć na większe kawałki. Dodać do ubitej
śmietany i wymieszać. Dodać również większość
truskawek, zostawiając trochę do dekoracji. Nakładać do pucharków i podawać.