ßßß Cookit - przepis na Joanna Krzewińska

Joanna Krzewińska

nazwa

Wykonanie

Szukam nowych smaków, kombinacji przypraw i produktów. Używam tylko naturalnych przypraw i świeżych ziół.
Obracam się w przepisach kuchni polskiej (choć nie tylko), ale staram się je odświeżyć, urozmaicić... wrócić do korzeni i troszkę "odchudzić". Polska kuchnia to kuchnia pełna ziół, przypraw, aromatów... To nie tylko schabowy z kapustą, bigos, biała kiełbasa...
Niektóre przepisy sprzed ponad 100 lat zaskakują swoją finezją i fantazją autora.
Interesuję się również winem, gdyż uważam że jest doskonałym uzupełnieniem jedzenia. Jestem autorką bloga kulinarnego krolestwogarow.pl, do którego zainspirował mnie udział w warsztatach kuchni+.
Kaczka duszona na czerwonym winie [przepis z 1910 roku]
Pieczeń siekana
Joanna Krzewińska
Kaczka z pomidorami
Joanna Krzewińska
Opiekanki z kartofli
Joanna Krzewińska
Przepiórki na sposób francuski
Joanna Krzewińska
Kurczęta z pomidorami
Joanna Krzewińska
Przepiórki duszone w śmietanie
Joanna Krzewińska
Bulwy smażone
Joanna Krzewińska
Jajka zwane eklerkami - przepis z 1910 roku
Joanna Krzewińska
Źródło:http://ugotuj.to/zesmakiem/0,145367.html