Wykonanie
Szukam nowych smaków, kombinacji przypraw i produktów. Używam tylko naturalnych przypraw i świeżych
ziół.Obracam się w przepisach kuchni polskiej (choć nie tylko), ale staram się je odświeżyć, urozmaicić... wrócić do korzeni i troszkę "odchudzić". Polska kuchnia to kuchnia pełna
ziół, przypraw, aromatów... To nie tylko
schabowy z
kapustą, bigos,
biała kiełbasa...Niektóre przepisy sprzed ponad 100 lat zaskakują swoją finezją i fantazją autora.Interesuję się również
winem, gdyż uważam że jest doskonałym uzupełnieniem jedzenia. Jestem autorką bloga kulinarnego krolestwogarow.pl, do którego zainspirował mnie udział w warsztatach kuchni+.
Kaczka duszona na
czerwonym winie [przepis z 1910 roku]
Pieczeń siekanaJoanna Krzewińska
Kaczka z
pomidoramiJoanna Krzewińska
Opiekanki z
kartofliJoanna Krzewińska
Przepiórki na sposób francuskiJoanna Krzewińska
Kurczęta z
pomidoramiJoanna Krzewińska
Przepiórki duszone w
śmietanieJoanna Krzewińska
Bulwy smażoneJoanna Krzewińska
Jajka zwane eklerkami - przepis z 1910 rokuJoanna Krzewińska