SkładnikitruskawkiBeza4 białka z dużych jaj1 szklanka cukru1 łyżeczka octu1 łyżeczka mąki ziemniaczanej1 łyżeczka cappuccino (u mnie orzechowe)Masa1 opakowanie serka mascarpone1 śmietana 30% lub 36%cukier waniliowySposób przygotowaniaBezaKrok 1Pianę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier ciągle miksując (trwa to dość długo piana musi być naprawdę gęsta i błyszcząca). Pod koniec dodajemy mąkę,cappuccino i ocet chwilę miksując. Nagrzewamy piekarnik do 120 stopni. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i odrysowujemy np. od kubka średniej wielkości koła i nakładamy na każde masę białkową. Pieczemy 30 minut, następnie zmniejszamy temp. do 100 stopni i pieczemy ok. 2,5 do 3 godzin.Krok 2Śmietankę ubijamy na sztywno dodajemy cukier i rozdrobniony serekmascarpone. Gotową bezę przekładamy masą i pokrojonymi truskawkami.