Efektowna, ale zarazem banalnie prosta przystawka w soczystych kolorach Italii. Świetnie sprawdza się na wszelakich przyjęciach.Składnikikilka pomidorków cherrykilka kuleczek mini mozzarellikilka listków świeżej bazyliioliwa z oliwek extra virginszczypta czarnego pieprzuszczypta suszonej bazylii (opcjonalnie)Sposób przygotowaniaKrok 1Pomidorki myjemy i przekrajamy na pół. Kuleczki mozzarelli odsączamy i również kroimy na pół. Na wykałaczki nadziewamy na przemian połówki pomidorków, listki świeżej bazylii i połówki mozzarelli. Skrapiamy oliwą z oliwek i przyprawiamy według uznania pieprzem i suszoną bazylią.Title Votes Rating Review No results.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (4 votes cast)Koreczki mini caprese, 10 . 0 out of 10 based on 4 ratingsPodobne wpisySałatka “kwiatek”Sałatka piątkowaSałataogórkowo – paprykowaSałata śledziowaJem zdrowo: sałatka na ciepło z jarmużu