ßßß
Nic tak nie poprawia smaku rosołu jak samodzielnie przygotowany makaron. Zrobienie go nie wymaga dużo wysiłku, a kiedy raz spróbujecie zupy z takim makaronem trudno wam będzie z niego zrezygnować.Składniki1 szklanka mąki pszennej1 jajkogorąca wodaSposób przygotowaniaKrok 1Mąkę mieszamy z jajkiem i zalewamy niewielką ilością gorącej wody. Mieszamy dokładnie, ciasto ma mieć dość zwartą konsystencję. Kiedy wyrobimy ciasto tak, że jest jednolite wkładamy je do woreczka foliowego i odkładamy na kilka minut. Dzięki temu ciasto łatwo będzie się wałkować.Krok 2Ciasto wyjmujemy z torebki i bardzo cienko rozwałkowujemy. Posypujemy dużą ilością mąki aby się nie sklejało. Zawijamy ciasto w rulonik i kroimy na cieniutkie nitki.Krok 3Gotujemy w dużej ilości osolonej wody. Po ugotowaniu makaron przelewamy zimną wodą.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy
RosółPierś z indyka w soku jabłkowymJesienny konkurs z kaszą – do zdobycia “Księga Szefów Kuchni”Aplikacja Zdrowe zakupySuszone pomidory z fetą