Wykonanie

Nic tak nie poprawia smaku rosołu jak samodzielnie przygotowany
makaron. Zrobienie go nie wymaga dużo wysiłku, a kiedy raz spróbujecie zupy z takim
makaronem trudno wam będzie z niego zrezygnować.Składniki1 szklanka
mąki pszennej1
jajkogorąca
wodaSposób przygotowaniaKrok 1
Mąkę mieszamy z
jajkiem i zalewamy niewielką ilością gorącej
wody. Mieszamy dokładnie, ciasto ma
mieć dość zwartą konsystencję. Kiedy wyrobimy ciasto tak, że jest jednolite wkładamy je do woreczka foliowego i odkładamy na kilka minut. Dzięki temu ciasto łatwo będzie się wałkować.Krok 2Ciasto wyjmujemy z
torebki i bardzo cienko rozwałkowujemy. Posypujemy dużą ilością
mąki aby się nie sklejało. Zawijamy ciasto w rulonik i kroimy na cieniutkie
nitki.Krok 3Gotujemy w dużej ilości osolonej
wody. Po ugotowaniu
makaron przelewamy zimną
wodą.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisy

RosółPierś z
indyka w
soku jabłkowymJesienny konkurs z
kaszą – do zdobycia “Księga Szefów Kuchni”Aplikacja Zdrowe zakupy
Suszone pomidory z
fetą