Wykonanie
1 szklanka
wody (tj, 250 ml)1/3 kostki
masła1 szklanka
mąki pszennej4
jajkaWykonanie:W garnku podgrzewamy
wodę z
masłem. Gdy
masło się roztopi, to dodajemy
mąkę. Ciasto mieszamy, aż będzie gęste i będzie odchodzić od ścianek garnka. Odstawiamy aby przestygło. Wbijamy
jajka i dokładnie mieszamy (można użyć miksera). Przy pomocy szprycy formujemy wianuszki. Wstawiamy do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut, aż będą rumiane. Po wystudzeniu polewamy lukrem (1 szklanka
cukru pudru + 3 łyżki
wody) lub posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego!Jeśli przygotowałeś danie z wykorzystaniem moich przepisów to zdjęcie prześlij na maila
[email protected] . Umieszczę je na blogu pod przepisem.