Wykonanie
Banalne w wykonaniu, a jakie smaczne “oszukane” mini-pizze. Dodatki w zasadzie dowolne, kto co lubi. Idealny ciepły poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.Mini pizze na cieście francuskimSkładniki1 opakowanie
ciasta francuskiegokilka plasterków dowolnej
wędlinygarść tartego
żółtego seraketchupbazylia,
pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Płat
ciasta francuskiego dzielimy na 8 kwadratów (najpierw wzdłuż na pół,
potem w poprzek). Każdy smarujemy
ketchupem i posypujemy
bazylią.
Wędlinę kroimy w kosteczkę, układamy na cieście. Na koniec posypujemy tartym
żółtym serem i
pieprzem. Pieczemy ok. 20 min. w 200°C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPizza
salami-pepperoniWarstwowa
sałatka warzywnaBabka ziemniaczana a’la pizza

Rzodkiewkowa pasta kanapkowaMumia –
pierś z kurczaka w cieście francuskim