ßßß
Banalne w wykonaniu, a jakie smaczne “oszukane” mini-pizze. Dodatki w zasadzie dowolne, kto co lubi. Idealny ciepły poczęstunek dla niezapowiedzianych gości.Mini pizze na cieście francuskimSkładniki1 opakowanie ciasta francuskiegokilka plasterków dowolnej wędlinygarść tartego żółtego seraketchupbazylia, pieprzSposób przygotowaniaKrok 1Płat ciasta francuskiego dzielimy na 8 kwadratów (najpierw wzdłuż na pół, potem w poprzek). Każdy smarujemy ketchupem i posypujemy bazylią. Wędlinę kroimy w kosteczkę, układamy na cieście. Na koniec posypujemy tartym żółtym serem i pieprzem. Pieczemy ok. 20 min. w 200°C.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 0.0/ 10 (0 votes cast)Podobne wpisyPizza salami-pepperoniWarstwowa sałatka warzywnaBabka ziemniaczana a’la pizza
Rzodkiewkowa pasta kanapkowaMumia – pierś z kurczaka w cieście francuskim