Wykonanie
Już chyba
pisałam, że gotowe
ciasto francuskie to taki dobry wynalazek. Można pokombinować szybko i na rożne sposoby. Bardzo cenię sobie rożne przekąski z takiego ciasta. Dzisiaj zapraszam na róże
ciasta francuskiego z
salami. Oczywiści środek może być inny, w przypadku , gdy nie lubimy
salami.
SKŁADNIKI1 płat
ciasta francuskiego15 dag
salami (cienkie)10 dag
sera żółtego ( dowolny)WYKONANIE
Ser żółty ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Salami kroimy na połowę.Płat ciasta dzielimy na pasy, na które układamy
salami tak, by wystawało poza ciasto. Posypujemy
serem. Zwijamy w jednym kierunku. Pod wpływem zwijania
salami układa się w formie
płatków róży.
Ciasto układamy w foremkach na muffinki. Bezpieczniej- nie rozpłynie się na boki.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez około 15-20 min.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.