ßßß Cookit - przepis na Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

nazwa

Wykonanie

Jabłka w cieście naleśnikowym – deser dla każdego łasucha
Składniki na jabłka w cieście:
jabłka ( około 4 sztuk )
szklanka mąki
1/2 szklanki mleka
jedno duże jajko
łyżeczka proszku do pieczenia
cukier (opcjonalnie)
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dość grube plastry.
Resztę składników miksujemy na gładkie i dość gęste ciasto ( ciasto musi być na tyle gęste, by nie spływało z jabłek i nie rozlewało się na patelni ).
Jabłka maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju, z dwóch stron, na złoty kolor.
Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5
Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom
Źródło:http://www.usmazona.pl/jablka-w-ciescie-nalesnikowym