ßßß

piernikowa kasza jaglana z gruszką i mandarynkami podana z melasą i orzechami włoskimigingerbread millet with pears and mandarines served with molasses and walnutsSkładniki (1 duża porcja, 2-3 deserowe):4-5 łyżek kaszy jaglanej
ok. łyżeczki przyprawy piernikowej (najlepiej domowa!! bez cukru i mąki)połowa dużej gruszki2-4 niewielkie mandarynkigarść posiekanych orzechów włoskichłyżeczka melasy do podaniaKaszę jaglana ugotować na wodzie, ewentualnie z 1:1 z mlekiem sojowym/migdałowym/kokosowym. Gotować ją razem z przyprawą do piernika. W tym czasie pokroić w kostkę gruszkę oraz na mniejsze kawałki mandarynki. Wmieszać do ugotowanej kaszy razem z posiekanymi orzechami włoskimi. Polać melasą i oprószyć cynamonem. Smacznego!Ostatnie dni na uniwersytecie, ostatnie wykłady, prezentacje, eseje. Koniec pierwszego semestru?! Szybko jakoś… Jednak na samą myśl, że już dokładnie za tydzień wyląduję w Polsce chce mi się skakać z radości 😀Udanego tygodnia!Nie ważne co mamy, ale KOGO mamy.