ßßß
4 udka7 podudziprzyprawa do kurczaka (do kupienia tutaj)łyżka oliwyKażdą sztukę mięso oprószyć przyprawą do kurczaka.Następnie skropić oliwą, aby każdy kawałek był obsypany przyprawą i lekko natłuszczony.Zostawić na 3 godziny.Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.godzinę (jeśli później będziemy podsmażać na patelni lub tak jak ja trzymać w podgrzewanym naczyniu żaroodpornym) lub 1,5godziny (jeśli ma być gotowe na już).Tak wygląda opakowanie przyprawy do kurczaka, którą dostałam do testowania od aledobre.pl .
Przyprawa jest unikalnym zbiorem ziół wysokiej jakości. Znajdziemy tutaj kolendrę, imbir, paprykę i czosnek. Idealnie sprawdziła się do pieczonego kurczaka, ale będzie też świetna do dań grillowanych. Nadaje mięsu smakowitego, intensywnego rumianego koloru. Nie zawiera konserwantów! Bardzo fajna aromatyczna przyprawa. Polecam:)