ßßß

Składniki:3-4 liście jarmużu ( u mnie jarmuż scarlet fioletowy)3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine1/2 łyżki soli morskiej1/2 łyżki czerwonej słodkiej papryki1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzuszczypta chiliWykonanie:Dużą blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiony na 150 st. z termoobiegiem.Liście jarmużu myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy. Z liści wykrawamy twardeczęści. Jarmuż kroimy lub rwiemy na mniejsze kawałki.Do większej miski wlewamy oliwę oraz wsypujemy paprykę, sól, pieprz oraz chili. Mieszany i wyrzucany kawałki liści jarmużu. Najlepiej rękoma mieszamy i obtaczamy oliwą z przyprawami kawałki listków. Jarmuż luźno rozkładamy na blasze i wstawiamy do piekarnika na ok. 5-6 minut. Sprawdzamy międzyczasie czy chipsy są już gotowy. W razie potrzeby skracany lub wydłużamyokres pieczenia.Smacznego!