Wykonanie
Już tylko jeden dzień nas od Nowego Roku. Ja mam swojego Sylwestra w domu i co roku zawsze był torcik. Jednak w tym zabrakło czasu i powstały pyszne rurki z
bitą śmietaną. Na szczęście ciasto zdążyłam zrobić rano by po 6-8 godzinach można było je piec. Wyszły rewelacyjne, lepsze jak z
cukierni.

Składniki :* 250g
masła 82%* 250g dobrej, gęstej
śmietany 18%* 500g
mąki pszennej - u mnie
Basia* szczypta
soli*
jajko i
cukier trzcinowy do obtaczania rurek* kremówka i
cukier puder do nadziania rurek

Przygotowanie :Składniki ciasta szybko zagnieść, zawinąć w folię spożywczą i odstawić do lodówki na minimum 6 godzin.Rozwałkować ciasto cieniutko, wykroić długie paski ciasta. Każdy pasek owinąć wokół rurek - ja swoje zrobiłam sama z folii aluminiowej. Jedną stronę
ciastka posmarować roztrzepanym
żółtkiem i posypać
trzcinowym cukrem. Piec na złoty kolor. Wystudzić rurki. Ubić kremówkę z
cukrem pudrem, nadziewać rurki.