ßßß

Składniki na 2 osoby:4 dzwonki ze szczupakakilka garści grzybów leśnych (zimą oczywiście suszone- trzeba namoczyć je kilka godzin wcześniej)150 ml słodkiej śmietanki 18%2 łyżki masła6 łyżek olejusok z 1/2 cytryny1 łyżka sosu worcestershirezioła prowansalskie (około 1 łyżeczki)1 łyżka posiekanej natki pietruszkisól i pieprzRybę myjemy, przyprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi, skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na godzinę by ryba przeszła smakiem przypraw. Świeże grzyby czyścimy, suszone, wcześniej namoczone, odcedzamy. Kroimy na mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron, aż się zrumieni. Wyciągamy rybę z patelni, na patelni roztapiamy masło, na którym podsmażamy grzyby, gdy się usmażą doprawiamy. Na koniec wlewamy śmietankę i łyżkę worcestershire, mieszamy, aż powstanie sos. Do gotowego sosu przekładamy rybę, podgrzewamy, posypujemy natką pietruszki. Smacznego!