ßßß
Porcja dla 2-3 osóbCzas przygotowania około 25 minutDanie z dużą zawartością kaloriiPotrzebujemymakaron30 dag pieczarek7 plasterków wędzonego boczku1 dużą śmietanę kremówkę3 łyżki posiekanego koperkusól, pieprzcebulaCebulę kroimy w drobną kosteczkę, przysmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek i przekładamy do garnka. Następnie pieczarki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki, podsmażamy na patelni aż wyparuje z nich woda i przekładamy do garnka do pozostałych składników. Dolewamy śmietanę kremówkę, doprawiamy do smaku i gotujemy kilka minut aż sos trochę zgęstnieje. Można dodać serek topiony żeby był nieco gęstszy.Na koniec zdejmujemy z ognia, dokładamy koperek i mieszamy. Podajemy z makaronem. Smacznego!:)