ßßß
Cookit - przepis na Pstrag z rekawa
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pstrag z rekawa
Składniki
Pstrąg
Masło
Koperek
Czosnek
Przyprawa do ryb
Sól
Zioła
Pieprz
Sok z cytryny
Ziemniak
Marchew
Łodygi selera
Przyprawa do ziemniaków
Zioła prowansalskie
Wykonanie
Składniki2
pstrągi
1/2 kostki
masła
1 łyżka posiekanego
koperku
5 ząbków
czosnku
przyprawa do ryb
sól
ziołowa
,
pieprz
sok z cytryny
4 średnie
ziemniaki
1 większa
marchewka
2
łodygi selera
naciowego
przyprawa do ziemniaków
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Pstrągi
umyć, ponacinać skórę, skropić
sokiem z cytryny
i obsypać przyprawą do ryb,
solą
ziołową
i
pieprzem
. Miękkie
masło
wymieszać z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
,
koperkiem
,
solą
i
pieprzem
.
Ziemniaki
i
marchewkę
gotować w mundurkach przed 15 minut. Obrać i pokroić w plasterki, dodać pokrojonego
selera
, posypać przyprawą do
ziemniaków
i
ziołami prowansalskimi
.
Rybki
nasmarować
masłem
i włożyć do rękawa. Dodać warzywa i resztę
masła
. Rękaw zawiązać. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL
Źródło:
http://czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_rekawa.htm
Przepisy powiązane
Składniki powiązane (0)