ßßß Cookit - przepis na Pstrag z rekawa

Pstrag z rekawa

nazwa

Wykonanie

Składniki
2 pstrągi
1/2 kostki masła
1 łyżka posiekanego koperku
5 ząbków czosnku
przyprawa do ryb
sól ziołowa, pieprz
sok z cytryny
4 średnie ziemniaki
1 większa marchewka
2 łodygi selera naciowego
przyprawa do ziemniaków
zioła prowansalskie
Sposób przygotowania
Pstrągi umyć, ponacinać skórę, skropić sokiem z cytryny i obsypać przyprawą do ryb, solą ziołową i pieprzem. Miękkie masło wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, koperkiem, solą i pieprzem. Ziemniaki i marchewkę gotować w mundurkach przed 15 minut. Obrać i pokroić w plasterki, dodać pokrojonego selera, posypać przyprawą do ziemniaków i ziołami prowansalskimi.
Rybki nasmarować masłem i włożyć do rękawa. Dodać warzywa i resztę masła. Rękaw zawiązać. Piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/pstrag_z_rekawa.htm