Wykonanie
Nie ma to jak piąta ćwiartka :)Składniki0,5 kg żołądków z
kurczaka2
cebule1
sos pieczeniowy ciemny2
liście laurowe3
ziela angielskiekilka ziaren
pieprzupół łyżeczki
kminkusól,
pieprz,
słodka paprykaSposób przygotowaniaŻołądki oczyścić, wypłukać, zalać
wodą, posolić, dodać
liście laurowe,
ziela angielskie,
pieprz i
kminek. Gotować do miękkości.
Cebulę zeszklić na patelni, dodać pokrojone żołądki, podsmażyć, zlać
wywarem z gotowania żołądków, przykryć i dusić jeszcze 10-20 minut.
Sos pieczeniowy rozmieszać w reszcie
wywaru, zalać żołądki i gotować do zgęstnienia. Doprawić
solą,
pieprzem i
słodką papryką. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL