Filet z udźca indyka w ziołach - soczysty i aromatycznySkładniki1 filet z udźca indyka (ok. 0,5 kg)3 łyżki majonezu2 suszone pomidory2 ząbki czosnkupo kilka gałązek pietruszki, tymianku, lubczyku i szczypiorkuprzyprawa do drobiumarynata do mięs2 plasterki masłaSposób przygotowaniaZioła posiekać. Mięso umyć i osuszyć. Od wewnątrz posypać przyprawami, posmarować majonezem, posypać ziołami i pokrojonymi pomidorami. Mięso zwinąć i związać nitką. Od wierzchu również przyprawić, posmarować majonezem, obsypać ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Mięso przełożyć do rękawa, na wierzchu położyć masło. Zapiekać około godziny. Po tym czasie rozciąć folię i zapiekać jeszcze 20-30 minut. Podawać na ciepło do obiadu lub na zimno do kanapek. Smacznego :)Darmowy Hosting CBA.PL