ßßß

bananowe kluski orkiszowe kładzione na mleku sojowym podane z masłem orzechowym i ziarnem kakaowcabanana spelt dumplings with soy milk served with peanut butter and cocoa nibsSkładniki:1/2 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej (może być też inna np. owsiana)
łyżka syropu daktylowego1/2 dojrzałego bananałyżka mielonego siemienia lnianego (tutaj z dodatkiem owoców i sezamu)1/3 szklanki wody lub mlekaszklanka mleka roślinnego (tu: sojowe, niesłodzone)Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać rozgniecionego banana oraz dolać mleko lub wodę aż do uzyskania gęstej konsystencji. Mleko zagotować. Kłaść łyżką/łyżeczką dowolnej wielkości kluseczki. Chwilę podgotować i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Czas upływa tak szybko, a my ciągle tylko zwracamy na to uwagę. Z drugiej strony, nie potrafimy wykorzystać go na tyle dobrze, by potem czegoś nie żałować „…a mogłam jeszcze to zrobić/to spróbować/tam pójść/itd.” No tak. Po pierwsze nie ma czego w życiu żałować, szkoda zdrowia by przejmować się tym co było. Po drugie, czas wziąć się w garść i korzystać z życia. Ono wiele nas nauczy, nie raz pokaże nam swoje mniej pozytywne oblicze. Czasem trzeba się pomęczyć by potem poczuć satysfakcję i szczęście. Mam wrażenie, że co chwilę jestem wystawiana na jakieś próby, przede wszystkim cierpliwości i wytrzymałości. Jak na razie, „wygrywam”. Udanego weekendu!