ßßß
Bardzo często robię fasolkę po bretońsku, z fasolą z puszki. Zdecydowanie częściej, niż z suchą fasolą.Mojej rodzince bardziej taka smakuje, jest szybka w przygotowaniu, dlatego i Wam polecam wypróbowanie fasoli z puszki :)Składniki:2 puszki fasoli białej, lub czerwonej1 duża cebulakawałek boczku wędzonego4 ulubione kiełbasyłyżka majeranku2 łyżki koncentratu pomidorowegosól, pieprzPrzygotowanie:Kiełbasę, boczek i cebulę, kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, na odrobinie oleju.Fasolę wraz z zalewą, przekładamy do garnka. Dodajemy do niej podsmażone mięso z cebulą.Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy koncentrat pomidorowy i majeranek.Całość razem zagotowujemy i nasza fasolka gotowa.
Kategorie: