ßßß
Makaron z truskawkami… Dobry na deser, na obiad, czy jako słodka przekąska między posiłkami. Możemy go jeść na ciepło i na zimno :)Jak lubimy i jak tylko mamy w danym momencie ochotę ;)Składniki:250g dowolnego makaronu0,5kg truskawek ( kilka zostawiamy, nie miksujemy )7 łyżek jogurtu naturalnego, lub śmietany5 łyżeczek cukru ( plus/minus w zależności od gustu )kilka listków bazylii ( opcjonalnie )Przygotowanie:Makaron gotujemy wg. wskazówek na opakowaniu.Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek i kroimy na ćwiartki. Rozdrabniamy blenderem, lub w robocie.Do zmiksowanych truskawek dodajemy cukier i jogurt. Mieszamy dokładnie, aż powstanie nam sos truskawkowy.Gotowym sosem polewamy makaron, posypujemy pokrojonymi na mniejsze części truskawkami i opcjonalnie posypujemy listkami bazylii.dania z makaronem


Kategorie: