Wykonanie

Było wykorzystanie suchej
bułki na
bułkę tartą, zwykłą i
smakową, więc
pora na
chleb… Czerstwy i już nie pierwszej świeżości.Ja taki wykorzystuję właśnie na grzanki, które również można zrobić z nutą
czosnku, czy ulubionych
ziół.Dzisiaj zwykłe, tradycyjne i klasyczne grzanki, które będą świetnym uzupełnieniem/dodatkiem sałatek, zup i kremów, ale nawet i samodzielną przekąską/przegryzką.. U mnie zaraz po zrobieniu, połowa zniknęła od razu :)Polecam, bo nie warto przepłacać i w ogóle płacić w sklepach za coś, co możemy zrobić sami w domu. I kolejny raz mamy okazję połączyć przyjemne z pożytecznym :)Składniki:– czerstwy
chlebPrzygotowanie:* Kromki
chleba kroimy w kostkę ( ja robiłam to bez skórek ), wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i suszymy kilkanaście minut w temperaturze 150 st. do momentu aż zrobią się chrupiące i ładnie zarumienione grzanki.* Studzimy i przechowujemy w szczelnie zamkniętym słoiku, w suchym i ciemnym miejscu.


Kategorie: