Wykonanie
10 grudnia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-BolałekNiedawno miałam okazję uczestniczyć w seminarium o japońskich alkoholach zorganizowanym przez Japońską Organizację Handlu Zagranicznego (JETRO). Podczas kilkugodzinnego spotkania była możliwość nie tylko wysłuchania prelekcji o produkcji i sposobach podawania trunków z
Kraju Kwitnącej
Wiśni, ale także porozmawiania z przedstawicielami producentów lub dystrybutorami. Wśród prezentowanych specjałów znalazły się nihonshu (to co w Polsce zwykło się nazywać sake), umeshu (w szczególności reprezentowane przez firmę Choya) i inne
napoje alkoholowe. Wśród ciekawostek znalazły się: Souhana produkowane przez Nihonsakari – ulubiony
alkohol cesarza Meiji; Choya Dry – bardziej
wytrawne wino śliwkowe czy ciekawe
drinki na bazie
alkoholi japońskich.
Podobne wpisyKuchnia japońska. Fakty i
mity – sushi oraz
alkohole japońskieJapońska zastawa stołowa cz.5Dieta cud!?Brama Kluskowa we WrocławiuTrendy kulinarne 2016 – trendy ogólnoświatowePost navigation←
Śledzie z
pomarańczami i
imbirem – Boże Narodzenie 2015
Ciasteczka z
makiem – Boże Narodzenie 2015 →