ßßß Cookit - przepis na Seminarium o japońskich alkoholach

Seminarium o japońskich alkoholach

nazwa

Wykonanie

10 grudnia, 2015 by Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Niedawno miałam okazję uczestniczyć w seminarium o japońskich alkoholach zorganizowanym przez Japońską Organizację Handlu Zagranicznego (JETRO). Podczas kilkugodzinnego spotkania była możliwość nie tylko wysłuchania prelekcji o produkcji i sposobach podawania trunków z Kraju Kwitnącej Wiśni, ale także porozmawiania z przedstawicielami producentów lub dystrybutorami. Wśród prezentowanych specjałów znalazły się nihonshu (to co w Polsce zwykło się nazywać sake), umeshu (w szczególności reprezentowane przez firmę Choya) i inne napoje alkoholowe. Wśród ciekawostek znalazły się: Souhana produkowane przez Nihonsakari – ulubiony alkohol cesarza Meiji; Choya Dry – bardziej wytrawne wino śliwkowe czy ciekawe drinki na bazie alkoholi japońskich.
Podobne wpisy
Kuchnia japońska. Fakty i mity – sushi oraz alkohole japońskie
Japońska zastawa stołowa cz.5
Dieta cud!?
Brama Kluskowa we Wrocławiu
Trendy kulinarne 2016 – trendy ogólnoświatowe
Post navigation
Śledzie z pomarańczami i imbirem – Boże Narodzenie 2015
Ciasteczka z makiem – Boże Narodzenie 2015 →
Źródło:http://www.kuchniokracja.hanami.pl/index.php/seminarium-o-japonskich-alkoholach