Wykonanie
« A jaka jest Twoja Mama?Wdzięczność dobry ma smak »Dzięki Tymbarkowi dowiedziałam się, że dziś obchodzimy Światowy Dzień SokuTo dość zabawne, że świętujemy takie okazje, prawda?Kilka dni temu był na przykład Dzień Burgera, gdzie sama pochwaliłam się fotką z burgerem, a kilka miesięcy temu obchodziłam Dzień Pizzy spotykając się z przyjaciółkami i zamawiając pizzę do domu. Ciekawe, jakbym kiedyś postanowiła świętować każdy z takich dni i podporządkowała się do tego co
mówi kalendarz świąt nietypowych ;)?Tak więc od pierwszego czerwca obchodziłabym Dzień (wiecznego) Dziecka i zajadałabym się
bułką (Dzień
Bułki), drugiego zaś poszłabym do lasu na spacer, bo to Dzień Leśnika, a trzeciego starałabym się dać z siebie w pracy 200%, w związku z Dniem Dobrej Oceny. Swoją
drogą… to intrygujące 😉Obchodzenie tych poszczególnych dni wydaje się być zabawne, ale jet potrzebne, bo dzięki temu przypominamy sobie o ludziach, przedmiotach, wartościach, o jakich dawno już zapomnieliśmy.A jeżeli chodzi o
soki… to często o nich pamiętacie? Jak
pisałam już kiedyś na blogu, to ważna porcja
owoców w ciągu dnia. Są łatwostrawne, nie posiadają tłuszczów, a cenne węglowodany.„Sok to przede wszystkim produkt naturalny, otrzymywany ze świeżych, chłodzonych lub
mrożonych warzyw lub
owoców. Zgodnie z prawem zabronione jest dodawanie do niego jakichkolwiek sztucznych substancji – konserwantów, barwników, czy aromatów nie pochodzących z
owocu z jakiego został sok zrobiony. Do
soków owocowych zabronione jest dodawanie jakichkolwiek cukrów” – podpowiada mi dietetyk TymbarkPrzyznam się, że jeżeli wkładam je do koszyka to decyduję się na
pomarańczowe – smakują mi najbardziej i dają uczucie sytości 😉
* wpis powstał przy współpracy z
marką Tymbark