Wykonanie

Składniki4
bułki4 ząbki
czosnku2 duże łyżki
masła roślinnegosuszona
bazyliasólpieprz2 plastry
sera żółtegoCzas przygotowania: 10 minKarnawał w toku i wszędzie widzę coś na słodko. A tymczasem najbardziej pachnie mi
czosnek. I dzisiaj taka oto prosta kolacja.Ścieram
czosnek na tarce (na małych oczkach). Można posiekać drobno nożem. Tym razem praski nie polecam, bo szkoda, żeby wyciekł cały sok. Mieszam go z
masłem,
bazylią (ile kto lubi), do smaku można doprawić
solą i
pieprzem. Kroję
bułki na połówki i smaruję każdą z nich. Teraz kroję drobno
ser żółty i dla okrasy dorzucam na każdą połówkę
bułki. Wstawiam do mocno nagrzanego piekarnika na 5-10 min (w zależności jakie mi się
pieczywo trafiło). Kiedy
bułki zaczynają się rumienić, można zajadać. Smacznego!


Podobne przepisyPenne z sosem mięsnym

Naleśniki z
mięsem
Kaczka z patelni z zasmażanymi
buraczkami
Lasagne bolognese

Faszerowany
kabaczek