ßßß
Składniki:
1 wafel25 dkg cukru kryształu12,5 dkg margaryny np. Palmy10 dkg kakao1/2 litra śmietany 30%Przygotowanie:
Do garnka najpierw włożyć margarynę, przesiane kakao, i cukier. Wymieszać. Wlać śmietanę. I znów razem lekko wymieszać.Włożyć na mały ogień i gotować przez 40 minut od czasu do czasu mieszając.W ciągu tego czasu masa powinna zgęstnieć. Gdy gotowa należy ją wystudzić.Wafla kładziemy małą kratką do dołu i smarujemy stronę z dużą kratą. Nakrywamy kolejnym waflem. Powtarzamy czynność do posmarowania wszystkich wafli ( z wyjątkiem góry ostatniego).Na koniec na andrut kładziemy małą deseczkę i obciążamy np. opakowaniem cukru na 30 minut, aby andruty się skleiły. Smacznego!