ßßß
 
            
         Składniki:1 szklanka cukru (ok.220 g)1/4 szklanki wody50 g masła170 ml śmietany kremówki 30 lub 36%Opcjonalnie:szczypta soli morskiejWykonanie:W małym rondlu zagotowujemy wodę z cukrem, mieszamy do czasu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszamy moc palnika i gotujemy ok. 15 – 20 minut (nie mieszamy), aż cukier zacznie się karmelizować (nabierać złotego koloru). Rondel zestawimy z ognia, dolewamy śmietanę i dodajemy masło, mieszamy (uwaga! masa po ododaniu śmietany będzie się mocno pienić). Wstawiamy na palnik dodajemy sól i zagotowujemy, a następnie odstawimy do przestygnięcia. Przechowujemy w lodówce, ale na ok. 30 minut przed zastosowaniem wyjmujemy z lodówki.Smacznego!
Składniki:1 szklanka cukru (ok.220 g)1/4 szklanki wody50 g masła170 ml śmietany kremówki 30 lub 36%Opcjonalnie:szczypta soli morskiejWykonanie:W małym rondlu zagotowujemy wodę z cukrem, mieszamy do czasu, aż cukier się rozpuści. Zmniejszamy moc palnika i gotujemy ok. 15 – 20 minut (nie mieszamy), aż cukier zacznie się karmelizować (nabierać złotego koloru). Rondel zestawimy z ognia, dolewamy śmietanę i dodajemy masło, mieszamy (uwaga! masa po ododaniu śmietany będzie się mocno pienić). Wstawiamy na palnik dodajemy sól i zagotowujemy, a następnie odstawimy do przestygnięcia. Przechowujemy w lodówce, ale na ok. 30 minut przed zastosowaniem wyjmujemy z lodówki.Smacznego!