ßßß



Składniki na 2 porcje:1 awokado50 g sera feta1/3 zielonego ogórka7-10 sztuk zielonych oliwek7- 10 sztuk czarnych oliwek½ cebuli szalotki2-3 łyżki pikantnej oliwyzioła prowansalskieWykonanie:Awokado myjemy, kroimy wzdłuż na dwie części i usuwamy pestkę. Miąższ wyciągamy za pomocą łyżki, tak, aby nie uszkodzić łupiny, która posłuży nam za miseczkę do sałatki. Połowę awokado kroimy w kostkę (drugą połowę możemy wykorzystać do innej sałatki, którą znajdziecie również na blogu). Ogórek obieramy i kroimy na małe kawałki, oliwki odsączamy z zalewy i również kroimy na mniejsze części. Szalotkę obieramy i siekamy w piórka.Do miseczek z łupin awokado układamy pokrojony w kostkę ser feta oraz pozostałe składniki sałatki. Całość posypujemy ziołami i skrapiamy pikantna oliwą.Smacznego!