ßßß

Składniki:2 duże cukinieSkładniki na panierkę:¾ szklanki otrębów pszennych1/3 szklanki mąki pszennej1/3 szklanki bułki tartej50 g żółtego sera (gouda)½ łyżeczki solipieprzDodatkowo:2 jajkaoliwa z oliwek extra vergineWykonanie:Piekarnik nastawiamy na 180 st. C z termoobiegiem. Blachę z wyposażenia piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Odstawiamy.Cukinie myjemy, osuszamy i kroimy na trzy równe części. Każdą cześć przekrawamy na pół i kroimy wzdłuż w zgrabne słupki. Odstawiamy.Ser kroimy w bardzo małą kosteczkę. Do miski wsypujemy wszystkie składniki na panierkę i dokładnie mieszamy.Do drugiej miski wbijamy jajka i dokładnie roztrzepujemy. Każdy kawałek cukinii zamaczamy w jajku i obtaczamy w panierce. Układamy na blaszce skrapiamy oliwą i pieczemy ok. 20 minut do czasu aż cukinia zmięknie a panierka stanie się chrupiąca.Smacznego!