Następna odsłona bitkiz piersi kurczaka. Z pieczarkami, cebulką, jajkiem i serem pychotka!!!Składniki na 2 bitki:2 piersi z kurczaka2 jajkasólpieprz biały2 plasterki sera6 średnich pieczarek1/2 cebulkiłyżka masłamąka do panierowaniatłuszcz do smażeniaPiersi z kurczaka dokładnie czyścimy i rozbijamy tłuczkiem na dosyć spore kotlety, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i obieramy, kroimy w kostkę tak samo cebule. Podsmażamy oby dwa składniki na maśle do miękkości. Nasze bitki maczamy w wymieszanych widelcem jajkach a następnie obtaczamy w mące i odrazu smażymy na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy mamy usmażone nasze bitki z jednej strony polewamy na kotleta resztę jajka (które nam zostało z panierowania) odwracamy(jajko trochę poleci na boki) i smażymy dalej, kładziemy na to porcje pieczarek z cebulką przykrywamy serem. Przykrywamy przykrywką i czekamy aż kotlet dojdzie! Smacznego!