ßßß Cookit - przepis na Pasta jajeczna z fetą

Pasta jajeczna z fetą

nazwa

Wykonanie

Rano najczęściej się spieszę i nie szukam wymyślnych przepisów wymagających dużo pracy i czasu. Kiedy wiem, że za chwilę muszę wyjść najczęściej sięgam po proste składniki, po których wymieszaniu otrzymam smaczny posiłek. Niedawno, na jednym z moich ulubionych blogów kulinarnych dostrzegłam ciekawy pomysł na pastę z jajek, którą można zrobić w przeciągu kilku minut. Jest prosta, pożywna, energetyczna, a przede wszystkim zdrowa. To idealny pomysł na szybkie śniadanie. :)
Poniższy przepis zaczerpnęłam z bloga kulinarnego www.kwestiasmaku.com do którego dosyć często zaglądam ze względu na interesujące przepisy (i też piękne zdjęcia apetycznych potraw!). Przygotowanie potrawy jest cytatem z powyższej strony.
Składniki:
3 jajka ugotowane na twardo
100 g krowiego sera feta
1 łyżka majonezu
1 filiżanka rzeżuchy (lub szczypiorek)
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo: włożyć do wody i zagotować. Gotować przez 6 minut licząc od momentu zagotowania wody. Odcedzić, obrać i pokroić w kostkę. Przełożyć do miseczki, dodać pokrojoną w kostkę fetę i wymieszać, dodać majonez, rzeżuchę (trochę zachować do dekoracji), doprawić solą, świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać, włożyć do miseczki i udekorować.
Ja osobiście odpuściłam sobie sól bo feta sama w sobie jest wystarczająco słona. Przygotowanie pasty jest bardzo szybkie, a warto bo jest naprawdę smaczna! Idealna z chlebem domowej roboty. :-D
Źródło:http://jedzeniezpasja.com/1_5_12_pasta-jajeczna-z-feta.html