ßßß Cookit - przepis na MUFFINY Z JAGODAMI

MUFFINY Z JAGODAMI

nazwa

Wykonanie

Swoje muffinki zrobiłam na postawie przepisu ze strony Bake&Taste . Wyszły przepyszne! Mięciutkie, wilgotne, lekko słodkie i bardzo jagodowe. Polecam:)
Składniki suche:
180 g mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubelli)
1 i 1/2 łyżki fruktozy
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Składniki mokre:
80 ml (1/3 szklanki) mleka (Pani Dietetyk zaleciła mleko 2%)
150 ml kefiru (lub maślanki)
1 jajko
Dodatkowo:
3/4 szklanki jagód
Wykonanie:
Mokre składniki wlać do suchych, szybko wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Mogą, a nawet powinny pozostać małe grudki.
Dodać jagody i delikatnie wymieszać.
Przelać do foremek muffinkowych wyścielonych papierowymi papilotkami. (U mnie wyszło 10 szt)
Piec 20-30 minut w 170-180 stopniach.
Smacznego:)
Źródło:http://lepszysmak.wordpress.com/2010/07/06/muffiny-z-jagodami