Wykonanie
Swoje muffinki zrobiłam na postawie przepisu ze strony Bake&Taste . Wyszły przepyszne! Mięciutkie, wilgotne, lekko słodkie i bardzo
jagodowe. Polecam:)Składniki suche:180 g
mąki pszennej pełnoziarnistej (użyłam Lubelli)1 i 1/2 łyżki fruktozy1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sodySkładniki mokre:80 ml (1/3 szklanki)
mleka (Pani Dietetyk zaleciła
mleko 2%)150 ml
kefiru (lub
maślanki)1
jajkoDodatkowo:3/4 szklanki
jagódWykonanie:Mokre składniki wlać do suchych, szybko wymieszać, ale niezbyt dokładnie. Mogą, a nawet powinny pozostać małe grudki.Dodać
jagody i delikatnie wymieszać.Przelać do foremek muffinkowych wyścielonych papierowymi papilotkami. (U mnie wyszło 10 szt)Piec 20-30 minut w 170-180 stopniach.Smacznego:)