Wykonanie
Dawno nie piekłam
chleba, a że miałam mało wolnego czasu wyręczyłam się automatem do
chleba..wystarczy włożyć składniki , ustawić program i gotowe..Ja do
chleba dodałam
musztardę sarepską Develey ..wcześniej
musztardę wykorzystałam do sosu z klopsikami ..Chlebek wyszedł pyszny..
musztarda nie jestem wyczuwalna po upieczeniu, polecam..a do
chlebka świeżo
wędzone mięsko...Pomysł na chlebek z dodatkiem
musztardy znalazłam tutaj .
500 g
mąki białej (typ 650)300 ml
wody3 łyżki
musztardy sarepskiej Develey1,5 łyżeczki
soli1 łyżka
cukru2 łyżki
masłaop
drożdży suszonychDo automatu włożyć najpierw składniki płynne, a
potem suche.Automat nastawić na program podstawowy, waga 750 g, średnio spieczona skórka.