Wykonanie
Przepis dołączony do automatu do pieczenia
chleba firmy Tefal

Składniki:750 g / 1000 g:
Woda: 150 ml / 200 ml
Sól: 7 g / 9 g
Cukier: 30 g / 40 gPosiekany
szpinak: 180 g / 240 gZwykła
mąka: 320 g / 425 g
Drożdże suszone: 3 g / 5 gMiękkie
masło: 75 g / 100 gPrzygotowanie:Włóż składniki do miski dokładnie w następującej kolejności:
woda,
sól,
cukier, posiekany
szpinak,
mąka i
drożdże.Wybierz program 2 ("szybki prosty
chleb" - około 2 godz. 10 min.), wagę i kolor, a następnie uruchom program.Po pierwszych 5 minutach miesznia dodaj miękkie
masło.Po rozpoczęciu pieczenia posmaruj
chleb roztopionym
masłem.Użyj owalnego pojemnika