Wykonanie
Czy Wasze dzieci lubią
płatki na śniadanie? A może sami nie możecie się im oprzeć? Jeżeli tak, to koniecznie przygotujcie im domową wersję. Ja mam już zamówienie na inne smaki, więc na pewno niedługo pojawią się też na blogu. Przygotowanie takich
płatków zajmuje około 15 - 20 minut, z czego większość to rolowanie. Niezbyt długo, prawda? Tym bardziej, że do rolowania można zaprosić dzieci. Przepis podejrzany u Marty .
Składniki (na ok. 300 g):1 szklanka
mąki (dałam orkiszową typ 630)1/4 szklanki
kakao1/4 szklanki mielonych
orzechów /
migdałów (u mnie włoskie)1/4 szklanki
miodu1
białko1 łyżka
jogurtu1/2 łyżeczki
soliWykonanie:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać (robiłam to robotem, końcówką do ucierania). Odrywać po kawałeczku masy i rolować małe kuleczki. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 15 - 20 minut w 180 stopniach. Wystudzić na kratce.