Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

nazwa

Wykonanie

6 placków tortilla
przepis Kliknij tu
nadzienie; 400 g mięsa mielonego puszka czerwonej fasoli 1 cebula 4-5 pieczarek pół puszki pomidorów w przecierze pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa. sól, pieprz, olej do smażenia
Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę. W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić. Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować. Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania. Podgrzewać w mikrofali na gorąco.
Źródło:http://gotowanie-jest-latwe.blogspot.com/2010/09/tortilla-z-miesem-i-fasola_08.html