Wykonanie
Waniliowy pudding chia
migdałowy z
malinamiPrzede wszystkim są tzw. super żywnością (czyli charakteryzujące się dużą zawartością cennych dla organizmu składników) oraz zwiększają gęstość i nadają konsystencję koktajlom. Dzięki swojej właściwości absorpcji płynów, odpowiednio wcześniej namoczone i dodane do koktajlu uwalniają
wodę stopniowo w organizmie przedłużając poziom i stopień nawilżenia.Smak nasion CHIA jest w
sumie żaden, smakują tym płynem, którym zostały wcześniej namoczone (9-cio krotnie zwiększają bowiem swoją objętość w płynie w ciągu kilkunastu-kilkudziesięciu minut). Jeśli namoczysz je więc w wodzie, nie będą miały smaku, jedynie galaretowata konsystencję, jeśli w
soku owocowym smakować będą
owocowo, a jeśli np. w
mleku roślinnym to tymże
mlekiem, proste. Nasiona
szałwii hiszpańskiej nie zmieniają więc smaku zielonych koktajli, jeśli dodasz je bez namaczania to po kilkunastu minutach wchłoną płyn koktajlu i go mocno zagęszczą.więcej o nasionach CHIA: https://www.facebook.com/notes/zielone-koktajle/nasiona-chia/633581440122021100% wyciskany w ofercie sok TUTAJ :
Super oferta na
mleko roślinne:
super oferta na włoską naturalną
wodę VOOS i walijską
wodę Ty NANT:
przepisy na
lody owocowe i nie tylko:
Co miksuje najlepsze zielone koktajle?Jaki mikser lub blender wybrać?
dołącz do naszej akcji na Facebooku:Widzieliście już super GOTOWE mrożone smoothie?
oferta dzbanek filtrujący do
wody:
oferta na
mleko bez LAKTOZY:
przepisy na smoothie :
Bakalie w ofercie TUTAJ:
rozsmakuj się w pomidorach :