ßßß Cookit - przepis na MIGDAŁOWY RYŻ Z KONFITURĄ JABŁKO-CYNAMON

MIGDAŁOWY RYŻ Z KONFITURĄ JABŁKO-CYNAMON

nazwa

Wykonanie

W ostatnim wpisie zachęcałam Was do przygotowania domowej konfitury jabłkowo-cynamonowej. Kto jeszcze tego nie zrobił, może skusi się po dzisiejszym wpisie, bowiem wskazane jest, aby właśnie tę konfiturę w tym przypadku wykorzystać. Pyszny, delikatny, kremowy ryż, gotowany na mleku migdałowym, z dodatkiem samych migdałów, podany z konfiturą, o której mowa wcześniej. Czy to nie brzmi obłędnie? A jak smakuje! Jeszcze lepiej! Jesiennie. Słodko, rozgrzewająco. Bo poranki już chłodne, więc takie śniadania są idealne!
Przepis (jedna porcja):
80g Ryżu Białego Halina
100ml wody
garść migdałów
200ml mleka migdałowego
Ryż ugotować na mleku i wodzie, według instrukcji na opakowaniu: około 15-18 minut. Migdały zblendować (na proszek), dodać pod koniec gotowania do ryżu, wymieszać. Na dno miseczki wyłożyć część konfitury. Następnie gotowy ryż i pozostałą część konfitury. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/10/migdaowy-ryz-z-konfitura-jabko-cynamon.html