ßßß Cookit - przepis na Łosoś w otoczce musztardowo-miodowej

Łosoś w otoczce musztardowo-miodowej

nazwa

Wykonanie

Łosoś z nutką miodowo- musztardową. Idealny na kolację we dwoje. Wspaniale komponuje się z rukolą.
Składniki
2 średnie filety z łososia
4 łyżki miodu płynnego
4 łyżki musztardy ziarnistej
4 łyżki octu balsamicznego
pieprz
Sposób przygotowania
Krok 1
Filety myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy musztardę, miód, ocet i pieprz. Wkładamy kawałki ryby i zostawiamy na minimum pół godziny w lodówce. Następnie wszystko wraz z zalewą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
VN:F [1 . 9.22_1171]
proszę czekać...
Rating: 8.8/ 10 (5 votes cast)
Łosoś w otoczce musztardowo- miodowej, 8.88.8 out of 10 based on 5 ratings
Podobne wpisy
Jaka ryba na obiad?
Konkurs! Zrównoważona ryba na święta
Łosoś w musztardzie i płatkach – danie konkursowe
Rukola z winogronem
Ogórki w miodzie i musztardzie francuskiej
Źródło:http://coolinarnie.pl/2013/01/1339/losos-w-otoczce-musztardowo-miodowej