Wykonanie
Łosoś z nutką
miodowo-
musztardową. Idealny na kolację we dwoje. Wspaniale komponuje się z
rukolą.Składniki2 średnie filety z
łososia4 łyżki
miodu płynnego4 łyżki
musztardy ziarnistej4 łyżki
octu balsamicznegopieprzSposób przygotowaniaKrok 1Filety myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. W misce mieszamy
musztardę,
miód,
ocet i
pieprz. Wkładamy kawałki
ryby i zostawiamy na minimum pół godziny w lodówce. Następnie wszystko wraz z zalewą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30 minut w 180 stopniach.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 8.8/ 10 (5 votes cast)
Łosoś w otoczce
musztardowo- miodowej, 8.88.8 out of 10 based on 5 ratingsPodobne wpisyJaka
ryba na obiad?Konkurs! Zrównoważona
ryba na święta
Łosoś w musztardzie i płatkach – danie konkursowe
Rukola z
winogronemOgórki w miodzie i musztardzie francuskiej