Wykonanie
Wspaniały przepis ekspresowej Nigelli (z drobnymi zmianami).Byłyby idealne na sobotni piknik, gdyby nie deszcz…Po całym tygodniu słońca i upałów, weekend zaczyna się deszczowo. I jeśli wierzyć prognozom, będzie padać również jutro. Na szczęście tortille smakują równie dobrze jedzone na
słonecznej łące i na kanapie przed telewizorem. Tak więc włączam kolejny odcinek Mad Mana i zajadam…

Składniki
Filet z kurczaka (podwójny)50g
majonezuZąbek
czosnku50g
parmezanu1/2 główki
sałaty lodowejKilka kropel
sosu Worcestershire (
zrobi ogromną różnicę, można go kupić w Tesco)
Sól,
pieprz5 tortilli pszennychPrzygotowanie
Kurczaka pokrój na kawałki, usmaż, ugotuj albo upiecz – jak wolisz.Do miski zetrzyj na grubych oczkach
parmezan, przeciśnij przez praskę
czosnek.
Sałatę pokrój na paski, wrzuć do miski, dodaj pozostałe składniki (poza tortillami).Połóż tortillę na blacie i nałóż część nadzienia, zawiń jak lubisz. Jeśli chcesz uzyskać rożki, jak w oryginalnym przepisie – nałóż nadzienie na 1/4 tortilli, złóż na pół i jeszcze raz na pół. W takiej formie są rzeczywiście bardziej odporne na turbulencje w czasie transportu.Smacznego!