Wykonanie
Jedna z najprotszych, najszybszych w wykonaniu surówek: z
marchewki. Niecodziennego smaku dodaje jej
pomarańcza. Ten dodatek naprawdę robi przepyszną różnicę (zwłaszcza dla osób, nie mogących jeść surowych
jabłek, jak ja). W wersji de luxe dodatkowo z
ananasem z puszki. Obie wersje są wyjątkowo godne polecenia. Pasuje do wszytkich potraw i jest bardzo zdrowa. Same zalety :)
4 duże
marchewki1
pomarańcza2 łyżki
soku z cytryny1 łyżeczka
cukruew. 1/2 puszki
ananasaew.
rodzynkiMarchewki obrać i zetrzeć na drobnej tarce.
Pomarańczę obrać, pokroić w plastry a następnie w kostkę. Dodać wraz z
sokiem, który wyciekł przy krojeniu do
marchewki . Doprawić
cukrem i
sokiem z cytryny, aby surówka była słodko-kwaskowa. Ewentualnie dodać także pokrojonego drobno
ananasa i/lub
rodzynki.Inspiracja.