ßßß
SKŁADNIKI:ryż arborio 250 gmasło 3 łyżkisuszone pomidory ok 10 sztbulion warzywny 700 mlprzecier pomidorowy 2 łyżkipieprz czarny grubo mielonysól morskajogurt naturalnyPRZYGOTOWANIE:W głębszej patelni roztopić łyżkę masła, wsypać ryż i lekko zeszklić. Dodać odrobinę wywaru warzywnego oraz suszone pomidory. Wymieszać. Poczekać aż ryż wsiąknie cały wywar i dolać kolejna porcję. Wszystko gotować na niezbyt dużym ogniu. Wraz z następną porcją wywaru ,dodać przecier pomidorowy – wymieszać. Wlewać porcjami wywar, aż ryż będzie lekko miękki. Na samym końcu dodać ostatnią łyżkę masła i doprawić do smaku solą morską oraz sporą ilością pieprzy czarnego. Podałam z jogurtem naturalnym. Smacznego:)