Wykonanie
Dziś śniadanie z orzeźwiającym 100%
sokiem z
pomarańczy . Wpadłam na pomysł, by zapiec
kaszę jaglaną, gotowaną właśnie na tym soku, wraz z
twarogiem, wiórkami czekoladowymi oraz
płatkami migdałowymi . Całość można przygotować wieczorem, by rano już tylko zabrać się za gotowe, smaczne i pełne zdrowia śniadanie. Ma intensywny
pomarańczowy smak, a
gorzka czekolada stanowiła tu idealny dodatek. Do tego kawałki
pomarańczy i energia na nowy dzień zapewniona!


pomarańczowe,
twarogowo-jaglane batony z wiórkami
gorzkiej czekolady oraz
płatkami migdałowymi;
pomarańczaorange, cottge cheese-millet bars with grated dark chocolate and almond flakes; orange

Składniki:- 3 łyżki
kaszy jaglanej- szklanka
soku pomarańczowego 100% Tymbark- łyżka
syropu klonowego- 125g
twarogu (1/2 kostki)-
jajko-
gorzka czekolada starta na tarce- łyżka
płatków migdałowychKaszę jaglaną gotujemy na soku. Następnie, po zgęstnieniu, odstawiamy do wystygnięcia.
Twaróg ucieramy z
jajkiem. Łączymy dokładnie z
kaszą,
jajkiem oraz
syropem klonowym. Na koniec mieszamy delikatnie z wiórkami
czekolady. Przekładamy do naczynka do zapiekania wyłożonego papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy
płatkami migdałowymi. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok.30min. Jemy od razu lub po ostygnięciu - najlepiej wstawić na noc do lodówki. Smacznego!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Do osób, które nic nie robią nie należę, także trudno mi w łóżku cały dzień leżeć, nawet kiedy jestem chora. Krzątam się po domu (naleśniki smażę :D), rozmyślam i też chwila wspomnień przyszła. Miłe i te mniej przyjemne... Lepiej mi jednak kiedy w głowie mam myśli o tym co jest teraz - nie o tym co było. Zaś czasami marzę sobie o tym co będzie.