ßßß
Pieczona sernikowa jaglanka przełożona domowym musem z pieczonych jabłek podana z domowym musem z truskawek, truskawkami, jagodami i miętą
Masę sernikową i mus z truskawek posłodziłam stewią Natusweet w kryształkach,która wygląda i smakuje dokładnie tak samo jak cukier!To po prostu bardzo zdrowy zamiennik cukru, obecnie chyba najlepszy na rynku.Dostępny jest w sklepie internetowym/przepis własny/50 g kaszy jaglanejszczypta soli2 łyżki syropu klonowegołyżeczka pasty waniliowejdomowy mus z pieczonych jabłek (dowolna ilość)jajko150 g twarogu mielonegoKaszę przepłukać, ugotować według przepisu na opakowaniu.Po ostudzeniu (u mnie leżała w lodówce przez calą noc) rozdrobnić za pomocą widelca z twarogiem, jajkiem, solą, syropem i pastą waniliową.Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni.Część masy przelać do kokilki, nałożyć mus i przykryć pozostałą masą sernikową.Zapiekać przez ok. 20 minut (u mnie tryb "ciasto")Ostudzić i podawać z dowolnymi dodatkami.Smacznego!