ßßß
Składniki: na ok. 10 lodów na patyku250 ml czekoladowej śmietanki 30% (mocno schłodzonej)300 g (200 g do puree + 100 g w całości) malin,350 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego 7,5 %,2-3 łyżki cukru pudru (w zależności od słodkości malin)pół łyżeczki soku z cytrynyWykonanie:Maliny (200 g) blendujemy na gładki płyn. Następnie przecieramy je przez sitko, aby pozbyć się pestek.Czekoladową śmietankę ubijamy na sztywną pianę.Puree malinowe łączymy z mlekiem, sokiem z cytryny i cukrem pudrem.Stopniowo dodajemy ubitą śmietankę. Gdy składniki się połączą przekładamy do foremki na lody (jeśli nie mamy foremki możemy masę przelać do prostokątnego, zamykanego pudełka).Do każdego z otworów wkładamy dodatkowo po ok 4-5 malin.Zamrażamy na najwyższej półce, co najmniej całą noc. Aby wyjąć lody z foremki, moczymy ją chwilę w gorącej wodzie.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ