ßßß
Składniki: na blaszkę o wymiarach 20×20 cm250 g masła orzechowego (użyłam crunchy)80 g brązowego cukru155 g syropu kukurydzianego100 g płatków kukurydzianych100 g czekolady mlecznej20 g czekolady gorzkiej2 łyżki mleka pełnotłustego1 łyżeczka masłaWykonanie:W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło orzechowe i brązowy cukier, cały czas mieszając. Dodajemy syrop kukurydziany i mieszamy dopóki wszystko się nie rozpuści i połączy. Następnie dodajemy płatki kukurydziane. Mieszamy, aż płatki nie obkleją się dokładnie masą z masła orzechowego.Formę wykładamy folią spożywczą i przekładamy masę z płatkami kukurydzianymi. Całość dociskamy i wygładzamy. W trakcie przygotowywania polewy czekoladowej trzymamy formę w lodówce.Ponownie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i masłem. Mieszamy dopóki składniki się nie połączą.Z lodówki wyjmujemy formę i polewamy polewą czekoladową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do lodówki dopóki polewa nie stwardnieje.Przed podaniem wyjmujemy z formy i kroimy na kwadraciki.Smacznego!

Jeżeli opis tego dania chwycił Cię za serce ;) a przepis wydał Ci się ciekawy lub inspirujący, będzie mi niezmiernie miło jeżeli wyrazisz swoją radość lajkiem albo innym tweetem ;) DZIĘKUJĘ!