Wykonanie
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEuszka tradycyjne do barszczuPolecam na Wigilię uszka wykonane w sposób tradcyjny ..U mnie w domu przed moim zamążpójściem królowała grzybowa,ale jak to w rodzinie należy iśc na kompromis.Zaczęłam gotować barszcz z uszkami i nie tylko..Musiałam nauczyć sie gotowania zupełnie mi wczesniej nie znanych potraw..Produkty:ciasto wykonujemy jak na pierogi,przepis podany oddzielnie30 dag
suszonych grzybów1
cebula1
jajko2 łyzki
bułki tartej2 łyzki
masłasól,
pieprzWykonanie:
Grzyby opłukane moczymy kilka godzin i w tej wodzie osolonej ,ale gotujemy do miękkości./wodę nie wylewamy ale dodajemy pózniej do barszczu/.
Cebulę drobno kroimy i przesmażamy do zeszklenia ,dodajemy przestudzone i pokrojone
grzyby..solimy,
pieprzymy dodajemy
bułkę tartą, mieszamy..Po wystudzeniu dodajemy
jajko i razem łączymy..Rozwałkowujemy cienko ciasto, ja mam specjalną formę do uszek ,jezeli Państwo nie macie pokrójcie na małe kwadraciki i nakładajcie farszu..Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną..Wybieramy delikatnie łyżką cedzakową..Ja do farszu jak mam mało
grzybów suszonych dodaje zamrożnonych
grzybów lesnych lub
świeże pieczarki..ale proszę nie robić z samych
pieczarek..nie bedą smaczne ..P.S Zdjęcie późniejPowiązany przepis:
karp w galarecie
rogale ala marcińskieWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy