ßßß Cookit - przepis na uszka tradycyjne do barszczu

uszka tradycyjne do barszczu

nazwa

Wykonanie

Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
uszka tradycyjne do barszczu
Polecam na Wigilię uszka wykonane w sposób tradcyjny ..U mnie w domu przed moim zamążpójściem królowała grzybowa,ale jak to w rodzinie należy iśc na kompromis.Zaczęłam gotować barszcz z uszkami i nie tylko..Musiałam nauczyć sie gotowania zupełnie mi wczesniej nie znanych potraw
..
Produkty:
ciasto wykonujemy jak na pierogi,przepis podany oddzielnie
30 dag suszonych grzybów
1 cebula
1 jajko
2 łyzki bułki tartej
2 łyzki masła
sól,pieprz
Wykonanie:
Grzyby opłukane moczymy kilka godzin i w tej wodzie osolonej ,ale gotujemy do miękkości./wodę nie wylewamy ale dodajemy pózniej do barszczu/. Cebulę drobno kroimy i przesmażamy do zeszklenia ,dodajemy przestudzone i pokrojone grzyby..solimy, pieprzymy dodajemy bułkę tartą, mieszamy..Po wystudzeniu dodajemy jajko i razem łączymy..
Rozwałkowujemy cienko ciasto, ja mam specjalną formę do uszek ,jezeli Państwo nie macie pokrójcie na małe kwadraciki i nakładajcie farszu..Gotujemy w osolonej wodzie aż wypłyną..Wybieramy delikatnie łyżką cedzakową..
Ja do farszu jak mam mało grzybów suszonych dodaje zamrożnonych grzybów lesnych lub świeże pieczarki..
ale proszę nie robić z samych pieczarek..nie bedą smaczne ..
P.S Zdjęcie później
Powiązany przepis:
karp w galarecie
rogale ala marcińskie
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/uszka-tradycyjne-do-barszczu