ßßß
Składniki na 1 dużą pizzę:Ciasto: składniki z tego przepisu, w ilości zmniejszonej o połowęBiały sos:pół szklanki śmietany 12%mały ząbek czosnkułyżeczka siekanego świeżego rozmarynusól, pieprz4-5 sporych podgrzybków8 cienkich plastrów boczkułyżka orzeszków piniiłyżka rozmarynu1 mozarellamasłosól, pieprzPrzygotować ciasto wg. tego przepisu i odstawić do wyrośnięcia. W międzyczasie zmieszać składniki sosu i również odstawić do "przegryzienia". Podgrzybki pokroić w plastry i poddusić z solą i pieprzem na maśle. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub rozciągnąć dłońmi na cienki placek, najlepiej nieregularnego kształtu jak na zdjęciu, ale oczywiście możne tez zrobić koło, posmarować sosem i rozłożyć dodatki. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 210 stopni ok. 10-15 minut - aż na serze pojawią się apetyczne złote plamki.