W sezonie jagodowym nie może zabraknąć kruchego z jagodami z bezową pierzynką.Składniki2 szklanki mąki4 łyżki cukru pudru3 jaja10 dag masła4 łyżki cukruwiórki kokosowe2 łyżeczki mąki ziemniaczanej2 szklanki jagódZ mąki, zimnego masła, cukru pudru i żółtek zagnieść ciasto.Ciasto podzielić na 2/3 i 1/3, owinąć w folię i schłodzić w lodówce około ½ – 1 godziny.2/3 ciasta rozwałkować i przełożyć na blaszkę.Włożyć do nagrzanego do 180 0 C piekarnika na 20 minut do lekkiego zarumienienia.Wyciągnąć z piekarnika i ostudzić w blaszce.Na ostudzone ciasto wysypać cienko wiórka kokosowe, na tym rozłożyć jagody.Jagody posypać cukrem oraz mąką ziemniaczaną.Białka z oddzielonych jajek ubić na sztywno z 4 łyżkami cukru.Pianę wyłożyć na jagody.1/3 ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach na pianę.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 0 C do lekkiego przyrumienienia wierzchu.Życzę smacznego i zapraszam na kawałek ciacha!!