ßßß
Składniki80 dkg. sera białego tłustego2 białe czekolady3 jajka1/2 szkl. cukru1/2 szkl. śmietanySpód30 dkg. herbatników1/3 kostki masłażółtkoSposób przygotowaniaHerbatniki dobrze pokruszyć, masło rozpuścić wymieszać z herbatnikami, dodać żółtko, przygotować formę o średnicy 23 cm. rozłożyć przygotowany spód. Ser dokładnie zmiksować jaja ubić z cukrem na puch ucierając ser wlać do niego ubite jaja, dodać śmietanę i rozpuszczoną i wystudzoną czekoladę.Gotową masę serową wlać na herbatniki, piec 60 minut w temp.180 *C. Po wystudzeniu można polać czekoladą albo udekorować owocami.
Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab